Stekt kyckling med färsk potatis


I Japan kommer primörerna på lite annorlunda tider än i Sverige. Nypotatisen och de små späda morätterna är tidigare och därför är det här en vårrätt. Observera att det är viktigt att inte tilsätta socker och soja samtidigt. Sockret gör att det mjuknar och först efter ca 10 minuter skall sojan tillsättas. Detta är ett japanskt husmodersknep!

Ingredienser: (4 portioner)

500-600 g nypotatis

200 g kycklinglår

1-2 morötter

200-400 dashi buljong (kan ersättas med kycklingbuljong)

1-2 teskedar curry

3 matskedar soja

2 matskedar socker

1 matsked vegetabilisk olja

Gör så här:

Skär kycklingen i munsbitar, ta bort skinn och ben.

Dela potatisen och morötterna i mindre bitar.

Hetta upp oljan i stekpannan. Stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt. Tillsätt potatisen och curryn och stek ytterligare några minuter.

Häll i buljongen (dashi eller kyckling) och socker. Koka i ca 10 minuter.

Tillsätt sojan och låt vätskan reducera, koka utan lock.

Serveras med nykokt ris.

 

3 svar

  1. Tack för ett underbart recept. Det är underbart med de späda vårprimörerna. Maträtterna får en ny tuch. Ha det gott. // Solan

  2. Har lärt mig att man alltid ska ha lite socker när man steker svamp. Man kan ta lite banan för sötmans skull istället.

  3. Hej Helena!
    Socker till svampen verkar bra- svamp är ju oftast lite hård. Men banan till svampen? Kan det vara en bra ide´?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: