Sushi- crepes


Alla gillar kanske inte sjögräsplattor eller så kanske man vill ha lite variation på smak och färg.

Ingredienser:

4 ägg

En nypa salt

2 matskedar vatten

kokt sushiris (2 1/2 cup , ca 500 g)

wasabi pasta

125 g färsk tonfisk av bästa kvalité sk sashimi-klass

 1/3 del färsk gurka

1/2 avocado

3 matskedar inlagd ingefära

soja

Gör så här:

Vispa ihop äggen med två matskedar kallt vatten och en nypa salt. Hetta upp lite vegetabilisk olja i en crepepanna eller annat lämpligt stekjärn. Häll över ett tunt lager smet och  grädda crepen på låg värme i ca en minut på var sida. Den ska inte bli brun utan behålla sin gyllengula färg. Lägg över på att fat och grädda sammanlagt fyra crepes.

Lägg en crepe på en bambumatta (sushimatta). Fördela fyra matskedar ris i mitten på crepen. Använd en spatula eller baksidan på en sked för att sprida ut riset till ca en tredjedel återstår på två av sidorna där du ska börja och avsluta rullningen.

Lägg en smal sträng (hellre för lite än för mycket!) wasabi i mitten av riset. Fortsätt med tonfisk ( kan uteslutas eller bytas mot crabsticks), tunna strimlor av gurka och avocado samt ingefära i en avlång ”hög” i mitten av riset.

Rulla i hop crepen med hjälp av mattan på samma sätt som då sjögräsplatta används. Skär kanterna jämna med hjälp av en vass kniv och skär sedan rullen i 2 cm skivor. Servera med soja och ev mer wasabi och ingefära.

5 svar

  1. Hej! Tack för recept, men kan du inte lägga upp en bild också, så man vet hur det ska se ut? Jag har själv varit dålig på bilder, men förstått genom läsning på andras bloggar vilken bra pedagogisk hjälp de ändå är, men den främsta anledning är att de gör hela receptet mer frestande!

    Glöm inte pinga din blogg på nyligen.se! Marknadsföring skadar inte.

  2. Hej!
    Saknar ditt bloggande!
    Hur har ni anpassat er tillbaka till livet i Sverige efter Japan? Hur har det fungerat för barnen?
    Susan

  3. HEJ!!!
    Har inte varit här på¨evigheter. Har massor att ta igen.

  4. Åh, så kul att hitta en blogg om japansk mat som funkar till vardags! 😀

  5. Så läckert, det ska jag testa!

Lämna en kommentar