Japanskt i Lund


Riskokaren är på plats. Den är både större och mer avancerad än den jag hade i Hiroshima. Jag fick med mig i flyttlasset 6 kg japanskt ris och har därför ransonerat och inte tillagat mer än några gånger. Har dessutom fryst det lilla som blivit över. Men nu kan vi äta ris hur ofta och hur mycket vi vill!

I Lund finns nämligen en Internationell livsmedelsbutik som heter Ris o Curry. Där hittade jag japanskt ris i både 5 och 10 kilospåsar! Priset var helt OK (169:- för fem kilo) om man jämför vad en ynka liten sushirispåse kostar på Willys. Ris är dyrt i Japan- tre kilo av bra kvalitet kostade 60-100:-)

Dessutom fanns alla viktiga ingredienser till japansk matlagning. Vilken lycka att till och med få se de små kryddburkarna med japansk peppar av samma märke som jag bunkrat upp med från Japan. Affären ligger på Mårtenstorget 7A, tel: 046- 2111171. Tyvärr ingen webbshop eller webbsida.

Läser i Sydsvenskan om en japansk tjejs första veckor som student i Lund. Hon har fått lägga om sina matvanor. I Japan åt hon ris och misosoppa till frukost, här blir det ostmackor. En stor skillnad är att hon här lagar sin mat själv, bor man på studentkorridor i Japan finns restaurang och inga möjligheter att själv laga maten.Och apropå ris så ger hon inte mycket för riset i Sverige, det är inte tillräckligt klibbigt. Får försöka komma i kontakt med henne och tipsa om Ris o Curry. Hon tycker att maten är dyrare i Sverige och det håller jag med om till viss del. En mycket stor skillnad är att det i Japan finns väldigt,väldigt  små prisskillnader mellan butikerna. I Sverige tycker jag det går att handla riktigt billigt men även riktigt dyrt beroende på var du handlar.

Det är i allafall underbart att handla på torget så här års. Då är Sverige bäst! Rödbetor, mandelpotatis, västeråsgurka, blåbär, lingon – för att inte tala om kantareller, världens bästa svamp!

Annonser

Ett svar

  1. Härligt att du hittat Ris och Curry affären så du kan få dina ingredienser. Många maträtter ståroch faller med sina ingredienser, att de är av ”rätt” typ.
    Kan du inte lägga ut ett foto på riskokaren?
    Jag ÄR nyfiken!

    Ha det gott! /Katrin

    PS Är ni tillbaka i Sverige för gott nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: