Grillspett med biff och sparris


Då det börjar våras och utegrillen plockas fram kan dessa goda grillspett med vårens primör- sparris- bli en riktigt läcker liten måltid. Den kan serveras som en förrätt eller som huvudrätt med sallad, bröd och kanske en grönsakswok till.

Ingredienser: (4-8 personer)

300-400 g lövbiff, delad i 24 bitar, ca 10 cm långa och 5-7 cm breda

8 sparrisar, helst gröna

Salt & peppar

1-2 klyftor krossad vitlök

1 matsked sesamolja

2 teskedar soja

1 citron skuren i klyftor

8 trägrillpinnar som får ligga i blöt ca 30 minuter

Gör så här:

Ansa sparrisen och låt den blanchera i saltat, kokande vatten i någon minut. Tag av plattan och spola genast av sparrisen i riktigt kallt vatten. Torka av den noggrannt och dela sparrisen i tre delar.

Dela köttet i 24 bitar. Krydda köttet med salt peppar och lite vitlök. Rulla köttet tätt runt om varje sparrisbit.

Blanda sesamolja och soja. Trä upp tre biffrullar på varje spett och pensla med blandningen av sesam och soja.

Grilla spetten i några minuter på varje sidan tills de är gyllenbruna.

Servera med citron och gärna en god senap.

Ett svar

  1. Uj, sparrisrullader och grillade dessutom. De ska jag prova vid tillfälle.
    Har du det bra annars? Storsonen min fick ju en chock när han kom hem från Japan och hans fru hade flyttat ut. Utlandsvistelser kan skaka de bästa förhållanden…

    Ha det gott! /Katrin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: