Stekta nudlar med räkor och grönt


stektanudlar-med-varsas.jpg

Nu då rapsen börjar blomma används den till vårliga rätter. Användingen av rapsens blomknoppar är stor i Japan. Den används till sallader och som tillredd grönsak i olika rätter. Kanske kan detta vara något för de rapsodlande bönderna i Skåne. Rapsen kan med gott resultat ersättas med broccoli.

Ingredienser: (1-2 portioner)

Nudlar

3 rapsblommor med stjälk eller 1broccolistånd

5 stora räkor (gärna tigerräkor)

5 pilgrimsmusslor

300 ml dashi- eller kycklingbuljong

1 tesked soja

1/2 kryddmått salt

1 tesked finriven färsk ingefära

1 tesked potatismjöl

1 tesked vatten

4 matskedar rapsolja till stekning

Gör så här:

Koka 1-2 portioner nudlar enlig anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av och svalna i en skål. Blanda nudlarna med 1/2 tesked soja per portion.

Hetta upp oljan i en rund stekpanna och stek nudlarna som en pannkaka tills båda sidorna är gyllenbruna. Stek en nudelportion åt gången. Häll av den överflödiga oljan. Tag av plattan och sätt nudlarna åt sidan.

Stek raps (broccoli), räkor och musslor. Broccolin delas i små buketter innan stekning. Tillsätt buljong, soja, salt och låt det småkoka några minuter.

Blanda potatismjölet och vattnet så det blir helt slätt, slå i detta i pannan och rör om.  Tag av värmen och tillsätt den rivna ingefäran.

Lägg den stekta nudelplattan på ett fat med kant och slå över såsen.

6 svar

  1. men åååh, tack för en skitbra blogg!! Har verkligen saknat japanska maten sen jag var där på ca 2 år sen!

  2. Tassar in för att sno åt mig några goda recept och för att kramas lite🙂

  3. Hej! Följer din blogg slaviskt. Är så himla intressant med det japanska köket. Du är således tillagd på min ”länklista”. =)

  4. Hej Lina! Kul att du har nytta av min blogg!

  5. jag gjrode den här maträtten igår, alla tyckte det var sjuuuukt gott😀
    tack för bra recept, ska lätt göra fler ^^

  6. skulle vara väldigt roligt om vi kunde göra något slags mat/blogg-samarbete. hör av dig🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: