Godis med japanska nyttigheter


dsc04655.jpg

Lagom till den stora godis-och chokladdagen : Alla Hjärtans Dag delar jag med mig av detta ”hälsogodis”. Visserligen är det en ganska ansenlig mängd mashmallows och smör men å andra sidan nyttiga sojabönor och sesamfrön.

Ingredienser:

100 g smör

150 g mashmallows

50 g malda (mortlade) svarta sesamfrön

100 g rostade sojabönor

100 g cornflakes eller mysli

Krossad choklad om så önskas

Gör så här:

Smält smöret i en stor panna. Blanda i mashmallows i det heta smöret. Rör om tills mashmallows är helt smälta.

Tag pannan av värmen och blanda i resten av ingredienserna under omrörning.

Klä en rektangulär plåt eller form med bakplåtspapper och fös ihop massan till en kaka, cirka 2 cm hög.

Då kakan svalnat bryts eller skärs den i bitar. Ska bitarna förvaras en tid slås de in i plastfolie och förvaras i kylskåp.

2 svar

  1. Hej,
    Vilken trevlig sida! Ser redan fram emot att läsa nästa inlägg.
    Det är jättekul för oss i Sverige att få veta en massa om japanskt borsddskick, köksredskap mm.
    Stort tack till dig, Lena-san, för din insats för att sprida kunskap om japansk mat.

  2. jag vill bara tacka för en helt underbar sida,ja bara älskar allt som har med Japan att göra, så nu kan man äntligen få göra deras mat o godis med=)
    tack ännu en gång=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: