Bento med omelettrulle


rolledomelet.jpg

Jag har tidigare skrivit om hur man komponerar en lunchlåda efter färgschema- japanernas egen kostcirkel eller tallriksmodell. Vitt, svart, gult, rött och grönt ska det vara i Benton. Gult representeras ofta av den söta japanska omeletten. Det är samma omelett som antingen är fyllning i sushin eller ingår som tillbehör till sashimi. Då är ofta omelettbiten omvirad med ett smalt band av sjögrä- nori.

På bilden används en vanlig rund stekpanna men det är enklare med en rektangulär. De finns i lite olika storlekar och säljs överallt vilket väl visar hur vanligt det är att man gör omelettrulle.

Ingredienser:

3 ägg

100 ml dashibuljong

1 1/2 matsked socker

1 tesked soja

Salt

Vegetabilisk olja

Gör så här:

Knäck äggen och tillsätt dashi, socker, soja och lite salt.

Värm pannan  och oljan. Slå i cirka en tredjedel av äggsmeten och rulla ihop omeletten till en rulle i ena kanten av pannan. Det är lättast att använda kokpinnar, precis som på bilden. Gör på samma sätt tills smeten är slut, det ska alltså bli  ter rullar.

Ta rullarna (de blir ganska platta) ur pannan och så in dem en och en i plastfolie. Då de kallnat skärs de i rektangulära bitar. Bitarna kan skäras i smala strimlor och användas som fyllning i maki-sushi (californiarulle)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: