Mandelgodis


Detta recept är väl inte särskilt japanskt. Jag har dock fått det av min japanska matlagningslärarinna Muchan. De är försvinnande goda, söta och feta med nyttiga mandlar och fiberrikt mysli.

Här i Japan har barnen både lunch och mellanmål med sig till skolan. Jag brukar skicka med mandelgodiset under vintern då det behövs lite extra näring. Även perfekta i skidbacken, ett alternativ till ”jägarsnus” (russin, choklad och mandel).

Ingredienser:

200 g smör

300 g marshmallows (helst små)

200 g flisad mandel

100 g corn flakes

200 g mysli, gärna en crunchy sort med bär i.

Gör så här:

Rosta mandlarna i en stekpanna eller wok tills de blir ljusbruna. Pass på- det går fort!

Smält smöret i en stor panna.

Tillsätt marshmallows och rör om tills de är helt smälta och blandade med smöret.

Häll i mandel, cornflakes och mysli och blanda väl.

Häll upp smeten på en bakpappersklädd plåt och platta ut den till ca 0.5 cm tjocklek.

Låt kallna och skär i avlånga bitar som lindas in i plastfolie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: