Nudlar med bacon, svamp och vitkål


I Japan äts ganska mycket bacon och vanligt sidfläsk. Det bacon som säljs är mindre fett än det svenska.

Det blir förstås godast med färska nudlar. Såsen ska egentligen vara den sås som säljs till Okonomiyaki. Jag har hittat ett recept på sådan sås på ICAkurirens hemsida och det är denna jag beskriver i receptet.

Ingredienser: 2-4 personer

Ett paket bacon

1/4 vitkålshuvud

6-7 st medelstora svampar av valfri sort

400 g färdigkokta nudlar

1/2 dl worchestersås

1/2 dl ketchup

1/2 tesked stark osötad senap

Gör så här:

Dela baconskivorna i mindre munsbitar. Strimla vitkålen och dela svampen i mindre bitar.

Stek alltsammans på medelhög värme. Börja med baconet , tillsätt lite olja om det behövs mer fett i pannan och låt svamp och vitkål steka med tills det blir gyllenbrunt.

Blanda ner de färdigkokta nudlarna och låt alltsammans blandas väl.

Rör ihop worchestersås, ketchup och senap. Späd ev med lite vatten. Såsen ska vara ungefär av samma konsistens som ketchup.

Häll såsen över nudelrätten. Krydda gärna med torkade tempurasmetsbitar. Det är frityrsmet (saltad och pepprad) som stekts i små, små bitar. Säljs torkad här i Japan och det går kanske att få tag på i Sverige.

2 svar

  1. En annan sås som går bra till den här maträtten är ”Bulldogsås”. Nudlarna i Japan är ofta av Udon-typ.

  2. 1lbEZ7 comment6 ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: