Kycklingfärs med sesam


Den här rätten kan enklast beskrivas som en japansk variant på köttfärslimpa. Lätt att göra och bra vardagsmat.

Ingedienser (4-6 portioner)

500 g kycklingfärs

1 liten finhackad gul lök

1 matsked finhackad färsk ingefära

1 matsked sojasås

1 matsked sake eller torrt vitt vin

1 ägg

1 matsked olja

2 matskedar rostade sesamfrön

Gör så här:

Rosta sesamfröna i en het, torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. 

Lägg färs, lök, ingefära, soja, sake och det knäckta ägget i en skål och blanda väl.

Hetta upp olja i en stekpanna med hög kant . Lägg i köttfärsen så att den täcker hela botten.

Stek på medelhög värme några minuter eller tills undersidan är brynt.

Skär färsen i fyra delar. Vänd delarna och stek ytterligare några minuter.

Ta upp färsbitarna och skär i portionsbitar. Strö rikligt med sesamfrön på ovansidan av varje bit.

Servera med grönsallad, gärna ruccola och ett gott bröd. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: