Sushi- paj


Det kommer hela tiden nya varianter på sushi.

Den här sushin kan liknas vid en paj.

Lägg till exempel kokta räkor, gurka, sockerärter, avocado, stekt svamp eller kokt skinka i ett lager i botten av en ganska hög rund form. Fyll på med ett lager av sushi-ris. Se under kategori ”Sushi” i menyn till höger. Det går åt ca 8 dl kokt ris.

Lägg ett lager med soboro – det är ägg, kyckling eller lax som stekts och smulats till en grynliknande blandning. Kryddas med en mix av mirin, soja och färsk riven ingefära om man gillar det. Blanda lika delar mirin eller sött vitt vin, soja och riven ingefära.Ytterligare ett lager ris på detta. Pressa ordentligt och stjälp upp ”pajen” så det understa lagret kommer upp.

Servera med inlagd ingefära i tunna skivor, wasabi och kanske lite majonäs i en tunn stråle.

Detta är en variant på sushi som passar bra då det är många.

Annonser

4 svar

  1. Vad brukar man äta i Japan en helt vanlig vardagskväll när man är stressad och kommer hem sent – finns det någon motsvarighet till våra svenska nödlösningar som falukorv och makaroner?

  2. Oj, vad du lagar på. Härligt! Bloggar du mest om mat nu? Kanske nästa bok? Har inte hört något än. Man kan undra om det är bra eller dåligt? Vill dom inte får man väl svar nästan med vändande post. Så man kan väl nästan dra slutsatsen om det dröjer att dom har svårt att bestämma sig eller något sånt.

    Men jag samlar på mig material till flera böcker. Man får väl starta eget vad det lider i annat fall….

  3. Ja, HP, det verkar stämma att man får svar med vändande post då det är negativt. Fick två sådana. Tråkmörtar! Men den som lever får se.. vad det blir av dom som ännu inte hört av sig.

  4. det lät spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: