Sushi till många


ca5sgrp5.jpg

Sushi buffé

Detta är ett helt suveränt sätt att bjuda japanskt:

  1. Klipp till sjögräsbladen till fyrkanter ca 10x 10 cm. Beräkna blad efter antal gäster och framförallt efter deras aptit.
  2. Arrangera sallad, avocado i strimlor, gurka i strimlor, räkor och andra skalade skaldjur – ja här sätter bara fantasin gräns- på ett stort fat. Det går bra att även använda kallt kött, tex grillad kyckling i småbitar.
  3. Placera ut skålar med inlagd ingefära, pickles och sojabönsblandningar
  4. Tillbehör kan vara wasabi och gärna majonäs  (helst på tub och helst japansk majonäs med mer senapssmak)
  5. Stäl fram stora skålar med varmt sushiris.

Gästerna får göra sina egna sushi genom att lägga riset på sjögräsfyrkanterna och toppa med vad man vill. Japanerna tar gärna majonäs istället för wasabi och det gör jag med! Den egenhändigt gjorda sushin klämmer man åt lite på mitten och äter med fingrarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: