Oxfile på japanskt vis med vitlök och ingefära


Ingredienser: (4 personer)

Oxfile eller utskuren biff- 150 -200 gram per person

4 hackade vitlöksklyftor

4 matskedar sojasås

2 matskedar mirin eller sötat vitt vin eller halvtorr sherry

1 matsked socker

4 matskedar risvinäger

200 gram tunt strimlad daikon, rättika eller någon annan rotfrukt

1 liten morot i tunna strimlor

2-3 cm färsk ingefära i tunna strimlor

1 matsked vegetabilisk olja

2 gröna salladslökar i tunna skivor

Gör så här:

Blanda vitlök, sojasås och mirin. Lägg i köttet och låt det marinera i ca 30 minuter, vänd köttet någon gång.

Lös upp sockret i risvinägern.

Lägg grönsaker och ingefära i en stor, vid skål. Slå på blandningen av vinäger och socker. Låt stå i 5-20 minuter. Häll av överflödig vätska.

Hetta upp olja i en grillpanna eller vanlig stekpanna. Grilla i ca 3 minuter på varje sida. Det går även bra att grilla biffen på utomhusgrillen.

Lägg upp biffen på tallrikar, servera med de marinerade grönsakerna och fint skuren salladslök. Ett gott potatismos eller några goda potatisklyftor eller ris är gott därtill. 

3 svar

  1. mmmm…………….. Låter underbart gott. Kan du skicka en portion?🙂

  2. Var hittar du oxfilen? Min son bor ju i en förstad till Tokyo och han LIDER av att han inte hittar något kött att äta.

    Hans berättelse om Japanernas mat ska jag kopiera in i ditt nyaste inlägg!

    Ha det gott! /Katrin

  3. Oxfilé är inte lätt att hitta men brukar finnas tex på matkedjan FRESTA. Denna kedja har oxå ett bra utbud av god ready-to eat mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: