Maki-sushi eller Kaliforniarulle


ca2bgdqn.jpg

Maki- eller som det numera även kallas i Japan- Kaliforniarullar görs genom att använda en Makisu det vill säga en bambumatta. Det kräver övning för att få dem bra. Det som ofta händer är att fyllningen kommer i kanten istället för så där snyggt centrerat till mitten eller att de helt enkelt släpper i fogen. Eller så tar man för mycket fyllning så det pyser ut.

Lägg ett rostad sjögräsblad på bambumattan. Lägg på ris i ett jämntjockt lager. I miten läggs fyllningen som kan tex bestå av avocado , färsk gurka och crabstick i strimlor. Rulla bambumattan så att kanterna möts. Slå in i plastfolie och låt rullen vila. Skär bitar med en mycket vass kniv.

Servera med inlagd ingefära, soja och wasabi.

På bilden gör vi omvända rullar- Ura-maki– sushiriset bildar alltså  utsida. Det syns på bilden att det ligger ris under nori- den rostade sjögräsplattan.

Ett tips: Gillar du inte sjögräsplatta kan du använda ett stort salladsblad istället. Ta en salladssort med stora halvhårda blad. Du behöver inte klippa till bladet utan använd det som det är. Lägg därefter ris på salladsbladet och ta en sträng i mitten med strimlad avocado, gurka i stavar, strimlor av crabstick och kanske rökt lax. Rulla ihop och skär med vass kniv i 3-4 cm tjocka skivor.

Annonser

Ett svar

  1. Hej Det låter jättegott!
    Trevlig helg!
    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: