Avokado- och persimonsallad


Nu i slutet på september börjar persimonen säljas överallt. Det gör inget om den har lite bruna prickar, det är bara ett tecken på att den är mogen, saftig och god.

Den här salladen passar bäst som tillbehör till en kötträtt. Kanske till en lätt grillad entrecote med potatisklyftor eller råstekt potatis. Det behövs då ingen sås, salladen ger tillräckligt med såsighet, sötma och saftighet.

Ingredienser:

1 avokado

2 persimon

2 matskedar japansk sojasås

Wasabi

Gör så här:

Skala och skär avokadon och persimonen sockerbitsstora. Blanda sojasåsen med wasabin. Börja med en knivsudd och smaka av. Smaken av wasabi ska kännas men det får inte bli för starkt.

Blanda avokado, persimon och sås. Låt gärna stå någon timme.

Annonser

4 svar

 1. Hej
  Det låter jättegott! Men vad är en persimon?
  🙂

 2. Gunnar!
  Det är en orange rund frukt som brukar finnas året om i Sverige. Kallas även dadelplommon eller kaki:
  Kakifrukter påminner till utseendet om en tomat, men skiljer sig genom de fyra stora foderbladen. Färgen kan vara gul- eller rödorange. Frukten är indelad i upp till åtta rum. skal och fruktkött har samma färg. När frukten är fullmogen är köttet genomskinligt och har mjuk nästan flytande konsistens. Smaken är söt. De flesta typer är kärnfria. Kaki innehåller i omoget tillstånd stora mängder garvsyra som ger en sträv bitter smak. Garvsyran bryts ned under mognaden. Dessa frukter går därför inte att äta innan de är helt mogna och mjuka.

 3. heeej! vilken fin blogg du har!! Jag ville bara upplysa dig om att jag har startat en pysselsida om du är intresserad. Den är fortfarande färsk och under uppbyggnad. Men om du vill så kika gärna in och kolla 🙂 http://www.pysselmani.se

 4. Skulle just fråga vad persimon är men du har ju redan svarat. Ska se om jag kan hitta den här i mina affärer. Låter ju spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: